Poddavsnitt 25: Om rabarber

trollet

— det här avsnittet sponsras av reklam för Fröbanken.se —

Poddavsnitt 25: Om rabarber

I det här avsnittet som spelades in 5 april får jag lära mig mer om rabarber av författaren Ingar Nilsson som bl a har skrivit böcker om rabarber, kål och hallon. Denna gång pratar vi om rabarber och Ingar berättar att den inte bara är till för efterätter och tipsar om lite annorlunda sätt vi kan använda rabarber på i köket. Vi pratar sorter, smakfavoriter, odling, gödsling och Ingar berättar också om rabarberns kulturhistoria och om provsmakning av rabarber.

Trädgårdsböcker av Ingar Nilsson:

Hallon

Kål

Rabarber

Ingars hemsida

Rabarberdrottningen

Rabarbersorter vi nämner:

Apple Delight

Barbro

Berit

Cawood Delight

Champagne Red

Frigo

Glaskin’s Perpetual

Ingegerd

Jordgubbsrabarber – Flera olika sorter i handeln kallas för detta, bl a Framboozen Rood och Fulton’s Strawberry Surprise.

Karlsgård

Klok Gumma

Kopparemåla

Lilibarber/ Lowberry Lilibarber

Prince Albert

Rosenhagen

Smultronrabarber – Enligt SKUD finns det ingenting som heter smultronrabarber, men sannolikt är smultronrabarber samma sort som Svendborg Vinrabarber. Det finns också en lokalsort från Blekinge som heter Kopparemåla som kallats för detta, och en lokalsort från Skåne som heter Arlöv som också kallats så.

Spangsbjerg

Sutton / The Sutton

Svendborg Vinrabarber

Valentin

Victoria /Viktoria

Vi pratar också om:

AlterHedens Rabarberi i Piteå – rabarbersafari, gårdsbutik, webshop

Fredriksdals Friluftsmuseum i Helsingborg

Rabarberfestivalen i Wakefield

rothalsröta

mer om The Rhubarb Triangle

 

Läs också Sortguide: Rabarber
Poddavsnitt 24: Om bokashi
Alla poddavsnitt

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.