Fem en fredag v 42: Nya ting

trollet

Fem en fredag är ett koncept från Elisamatildas blogg, där hon ställer fem frågor och bjuder in andra bloggare att svara på samma frågor som hon själv. Jag hänger på, kanske du också?😃

Veckans fem frågor är:

1, Vad är den senaste teknologin du testat?

2, Vilken plats var den senaste du besökte för första gången?

3, Vad var den nyaste bok eller film/serie du läst eller sett?

4, Vilken händelse i ditt liv hade du gärna upplevt på nytt?

5, Vad är nytt i ditt hem?

1, Vad är den senaste teknologin du testat?

Hmmm… En ”nyllebelysning” till datorn, tror jag. Som jag hakar på skärmen och kopplar in i usb-porten, inget fancy, bara så att jag ser lite proffsigare upplyst ut när jag har onlinemöten. Fast den är så stark att man blir trött snabbt, även om det går att reglera styrkan. Men det kanske är bra, då kanske mötena inte blir onödigt långa.😂

Nyllebelysningen tas fram och hängs på skärmen vid behov när det är möte.

2, Vilken plats var den senaste du besökte för första gången?

Förra veckan besökte jag Sala för för första gången när jag höll föredrag på Kulturkvarteret Täljstenen, jättemysigt och fint ju! Väldigt mysig småstadskänsla, så vackert vid vattnet. Vill du också boka föredrag med mig till din trädgårdsförening? Kika här i så fall.😃

Jag har ganska många olika föredrag om tomater… Men också om frukt & bär, pallkragsodling, budgetodling mm.

3, Vad var den nyaste bok eller film/serie du läst eller sett?

Ancient Apocalypse säsong 2 med Graham Hancock släpptes i onsdags, och den är väldigt fascinerande! Börja med första säsongen om du inte redan sett den. Oavsett om man håller med honom om alla rena gissningar eller inte så är det väldigt spännande underlag han presenterar, på ett dramatiskt sätt (men varför i hela friden Keanu Reeves behövde vara med överhuvudtaget begriper jag inte…! 😂😂😂).

Nu är det höst på allvar här i Uppland. Jag brukar knappt hinna titta på TV eller serier under våren, men till hösten när tempot (och temperaturen!) går ner blir det mer skärm.

4, Vilken händelse i ditt liv hade du gärna upplevt på nytt?

Att flytta hit där jag bor nu. Det gjordes sent i mörkret när jag var avgrundsdjupt jättetrött, hade varit roligare att kunna göra det som utvilad i dagsljus och att verkligen fira in det ordentligt med nåt lokalt restaurangbesök.

Det mesta i trädgården brukar se rätt trött ut såhär års men kärleksörten håller stilen långt in på hösten. Rödbladig fläder Black Lace i bakgrunden. Men visst börjar det bli mörkare snabbare och snabbare nu.

5, Vad är nytt i ditt hem?

En jättefin, varm sjal med gröna tofsar som jag fick av mamma igår när vi sågs på sjukhuset. Tack mamma! Så mysig! 😄😄😄

Nya tofssjalen passar bra ihop med jackan.
Annars har jag mest ”gamla” kläder… Och skor! De här har hängt med i snart 10 år nu! Jag springer ju mest omkring i jobbskor och arbetskläder annars, så de finare kläderna hinner inte bli slitna trots att åren går.

Hoppas du har en fin fredag!😃😃😃

Läs också Fem en fredag v 41: Höst med AI
Fler Fem en fredag-inlägg

Annons

2 Comments

  1. jag känner också för varma sjalar. men egentligen brukar jag tycka att de är för varma. många är så vackra. du ser vinterbonad ut. ja, det blir mörkt alldeles för tidigt på eftermiddagen. men det blir väl ändring på det nästa vecka. eller hur det nu blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.