Poddavsnitt 32: Om ätbara blommor

trollet

-innehåller reklam för kurser på Skillbreak.com-

Poddavsnitt 32: Om ätbara blommor

I det här avsnittet får jag lära mig mer om ätbara blommor av odlar- och matprofilen Peter Streijffert. Peter är odlare, kock och författare av flera böcker och den senaste handlar om blomstermat, dvs ätbara blommor.

Han berättar om olika ätbara blommor, hur de kan kombineras med både mat och efterrätter och vad man ska tänka på när man använder ätbara blommor i matlagningen.

Ätbara blommor vi nämner:

Fläder (OBS! det är Sambucus nigra som avses)

Fänkål

Gräslök

Gurkört

Klöver

Krasse

Lejongap

Maskros

Pensé

Ringblomma

Ros

Syren

Tulpan

Viol

 

Kurser på Skillbreak.com

Peter Streijfferts kurser på Skillbreak

Trädgårdstrollet Jasmine Waaras kurser på Skillbreak

 

Böcker av Peter Streijffert:

Blomstermat: plocka, odla, laga, njut

Bokashi: för en bättre jord

Cava: Spaniens stjärna (av Jens Christiansen, Peter Streijffert, Tommy Ditz, Claes-Åke Hultin)

Odla för köket

Odla i stan

Matduellen

Vego & vin – rätt vin till vegetarisk mat

Smak: mat och vin – de bästa kombinationerna

Följ Peter:

Peters hemsida Smakbalans

Instagram: @smakbalans

Peter på Facebook

Peter i annan podd:

Peter har också gästat podden Odlarna i avsnitt 64

Läs också: Odla egen nyponsoppa
Poddavsnitt 31: Om betor & mangold
Alla poddavsnitt

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.