-innehåller reklam för kurser på Skillbreak.com-
Poddavsnitt 32: Om ätbara blommor
I det här avsnittet får jag lära mig mer om ätbara blommor av odlar- och matprofilen Peter Streijffert. Peter är odlare, kock och författare av flera böcker och den senaste handlar om blomstermat, dvs ätbara blommor.
Han berättar om olika ätbara blommor, hur de kan kombineras med både mat och efterrätter och vad man ska tänka på när man använder ätbara blommor i matlagningen.
Ätbara blommor vi nämner:
Fläder (OBS! det är Sambucus nigra som avses)
Fänkål
Gräslök
Gurkört
Klöver
Krasse
Lejongap
Maskros
Pensé
Ringblomma
Ros
Syren
Tulpan
Viol
Kurser på Skillbreak.com
Peter Streijfferts kurser på Skillbreak
Trädgårdstrollet Jasmine Waaras kurser på Skillbreak
Böcker av Peter Streijffert:
Blomstermat: plocka, odla, laga, njut
Bokashi: för en bättre jord
Cava: Spaniens stjärna (av Jens Christiansen, Peter Streijffert, Tommy Ditz, Claes-Åke Hultin)
Odla för köket
Odla i stan
Matduellen
Vego & vin – rätt vin till vegetarisk mat
Smak: mat och vin – de bästa kombinationerna
Följ Peter:
Peter i annan podd:
Peter har också gästat podden Odlarna i avsnitt 64